Sevilla – Metropol Parasol

Metropol Parasol in de Spaanse stad Sevilla is een moderne houten constructie, bekleed met polyurethaan. De bedoeling van het project was de Plaza Encarnación en de omgeving nieuw leven in te blazen.
Deze indrukwekkende houten constructie overdekt niet het totale plein en boven op de parasols meandert een, boven de stad uitgetilde, wandelweg.
In Metropol Parasol is een archeologisch museum gevestigd, een boerenmarkt, een verhoogd plein, meerdere cafés en restaurants onder en in de parasols. Bovendien is er een panoramaterras boven op de parasols.

Advertenties

Deze houten constructie, waarvan wordt gezegd dat ze de grootste ter wereld is, werd gebouwd onder leiding van het Duitse architect Jürgen Mayer die de wedstrijd won die door de stad was uitgeschreven in 2004. De inhuldiging was voorzien in 2010 maar pas eind maart 2011 werd de Metropol Parasol officieel voor het publiek geopend. Mayer beschrijft Metropol Parasol als “een van de grootste en meest innovatieve gebonden houtconstructies ter wereld.”

Een reactie vind ik leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.